Topmoderne slagteri på vej i Jylland
Danish Crown vil bygge et storslagteri med den nyeste teknologi til en værdi af en halv milliard. Dermed vil slagteriet vise, at det kan betale sig at investere i danske arbejdspladser.
En forudsætning for den endelige beslutning om at bygge slagteriet er, at produktivitet og omkostningsniveau kan sikre et konkurrencedygtigt grundlag for virksomheden.
- Vi har i dag en markant position på oksekødsmarkedet, og når vi ser på udviklingen igennem de seneste år, så er det oplagt at se på etableringen af en tidssvarende og moderne produktion. Vi har kunnet følge blandt andet omkostningsudviklingen på verdens mest moderne svineslagteri, og det er fornuftigt at læne sig op ad de erfaringer, koncernen har gjort her, siger direktør i DC Beef Lorenz Hansen.
Kan koste op mod ½ milliard
Det er de seneste års ekstraordinært gode resultat, som nu gør det relevant at se på muligheden for at optimere slagtekapaciteten på kreatursiden. Da resultatet gjorde det muligt at hensætte midler ventes et nyt slagteri hurtigt vil give positive økonomiske resultater.
Etableringen af et nyt slagteri, som anslået koster en halv mia. kr., er et brud på de seneste års udflytning af arbejdspladser, men der er ikke tale om en ny strategisk retning for koncernen.
- De to ting er meget tæt forbundet. I dag er de udenlandske arbejdspladser i koncernen Danish Crown en forudsætning for de danske arbejdspladser. På samme måde er etableringen af moderne og effektiv slagtekapacitet i Danmark forudsætningen for, at Danish Crown bevarer sin position både i Danmark og i udlandet, siger CEO i Danish Crown Kjeld Johannesen.
Uvis fremtid for andre slagterier
Det er usikkert hvilke konsekvenser etableringen af et moderne kreaturslagteri vil få for kreaturslagterierne i Tønder og Holstebro, som har henholdsvis 95 og 75 ansatte og udbeningsafdelingerne i Skjern og Fårvang, hvor der er samlet 195 medarbejdere.
- Situationen lige nu skaber forståelig usikkerhed blandt medarbejderne, men vi har valgt at arbejde åbent med processen, og vi vil gøre, hvad vi kan for at holde medarbejderne løbende orienteret. Hvor et eventuelt nyt kreaturslagteri kommer til at ligge, er der ingen, der ved. Her spiller en meget lang række faktorer ind, men vi ser i analysefasen på det meste af Jylland, fortæller Lorenz Hansen.