23948sdkhjf

Bryggeri køber grund til nyt tapperi

Rammerne er blevet for små, så virksomheden må udvide kapaciteten på tapning af øl og mineralvand

Bryggeriet S. C. Fuglsang A/S har købt to sammenhængende byggegrunde på i alt 65.000 m2 nord for frakørsel 68 Haderslev/Vojens. Her skal der opføres et helt nyt tapperi til både mineralvand og øl.

- Da vi overtog Mineralvandsfabrikken Frem A/S med det ældre tapperi i Ribe, var det meningen at samle al produktion på Bryggerivej i Haderslev. Vi har imidlertid måttet erkende, at det bliver mere hensigtsmæssigt at bygge et helt nyt tapperi uden for byen, men inden for Haderslevs kommunegrænse, siger direktør Kim Fuglsang.

- 65.000 m2 lyder af meget, men vi tænker langsigtet. I første omgang fokuserer vi på tapperiet, men på den nye grund vil der også være plads til senere at kunne opføre for eksempel et nyt bryghus, gær- og lagertanke. Så på den måde har vi plads til at udvide over de næste 150 år, tilføjer Kim Fuglsang.

Gamle tapperier lukkes
Der er endnu ikke sat en fast tidsplan for byggeriet og etableringen af tapperiet, men man håber, at tapperiet vil stå klart løbet af 2020. Først skal forhandlingerne med tapperi-leverandørerne afsluttes samt de fornødne godkendelser indhentes, grunden skal klargøres, bygninger skal rejses.

Det nye tapperi vil få kapacitet til at kunne tappe væsentligt større mængder end det sodavand, der for tiden tappes hos Mineralvandsfabrikken Frem i Ribe, og det øl, der brygges i Haderslev.

Når det nye anlæg er indkørt, vil tapperiet i Ribe blive lukket, og efterfølgende lukkes også tapperiet på Bryggerivej i Haderslev. Det nye anlæg vil kunne tappe drikkevarerne i flere forskellige emballagetyper, der efterspørges af danske kunder og åbner nye muligheder på internationale markeder.

Fremtidssikring er et stort spring
For at kunne betjene det nye tapperi vil medarbejderne efter behov få tilbudt videreuddannelse. Mens det nye anlæg køres ind, fortsætter arbejdet på tapperierne i Ribe og på Bryggerivej i Haderslev.

Kim Fuglsang uddyber:

- I denne overgangsperiode vil vi få brug for at supplere vores tappehold med ekstra vikarer, fordi vi skal drive alle tre tapperier. Undervejs i forløbet afgør vi, hvor mange og hvor store tappehold vi skal bemande det nye anlæg med, når det kører 100 %.

- Det her bliver et stort spring for både medarbejdere og ledelse. Formålet er selvfølgelig at sikre, at vi også i lang tid fremover kan levere Frem sodavand, Adelhardt økologiske safter og sodavand, Ribe sodavand samt Fuglsang øl og sodavand. Hver for sig ville Bryggeriet og Mineralvandsfabrikken være for små, siger Kim Fuglsang.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079