Arla åbner nyt innovationscenter
Arla vil bygge et banebrydende innovationscenter i Nr. Vium for at udforske vallens fulde potentiale. Som en del af Arla Foods Ingredients skal det nye center huse førende forskere og innovatører, der vil udforske og levere nye måder at bruge mælk og valle på, for at imødekomme den voksende verdensbefolknings behov.
Med en investering på 36,3 mio. EUR skaber Arla nu et center for forskning og udvikling inden for valle og mælkebaserede ingredienser.
Peder Tuborgh, administrerende direktør for Arla Foods, siger:
- Vi ved, at mælkens næringsstoffer kan spille en vigtig rolle for at sikre en sund og afbalanceret kost for mennesker over hele verden. Med det nye innovationscenter vil vi bruge avanceret forskning og teknologi til at udforske mælk og valles fulde potentiale som ingredienser til fødevarer og specialiseret ernæring.
Investeringen i innovationscentret, som forventes åbnet i 2021, blev for nyligt godkendt af Arla Foods’ bestyrelse. Centret er en del af Arla Foods Ingredients (AFI), Arlas datterselskab, der har transformeret valle fra det, der engang blev betragtet som et affaldsprodukt, til ingredienser der bruges til spædbarnsernæring, klinisk ernæring, sportsernæring, specialiseret ernæring samt andre føde- og drikkevarer.
- Vores fokus er at udforske alle komponenter i mælk og valle og kombinere dem for at forbedre produktets næringsmæssige eller funktionelle værdi. Det vil vi undersøge endnu dybere i vores nye innovationscenter, siger Henrik Andersen, direktør i Arla Foods Ingredients.
Det nye innovationscenter vil være placeret i Nr. Vium tæt på Arla Foods Ingredients største produktionssted, Danmark Protein. I centeret vil forskere, teknikere og innovatører dække alle aspekter af forskning og udvikling inden for valle og mælk. Fra avancerede separationsteknologier til at isolere specifikke dele af valle eller mælk - til varmebehandlings- og pasteuriseringsteknologi for at forbedre funktionaliteten og holdbarheden.