23948sdkhjf

15 millioner småkager til Business Class - kan vi klare det?

P.A. Brøds nicheproduktion gør klar til at indtage udlandet
De laver alle typer brød og kager, og de er ikke bange for at sige, at de gør det bedre end de fleste andre.

De har gjort det i fire generationer, og gennem årene er deres lokaler, ovne og maskiner blevet større, bedre og flere.

Så nu er den vejlensiske bagervirksomhed P.A. Andersen & Sønner - kendt som P.A. Brød - klar til for alvor at prøve kræfter med udlandet.

- For nylig fik vi besøg af to kvinder fra Singapore Airlines. De ville høre, om vi årligt kan levere tre millioner små bokse med fem småkager i hver til rejsende på deres Business Class, fortæller bagermester Peter Arnold Andersen, der er tredje generation i familievirksomheden.

- De kom også for at smage vores wienerbrød, og de blev så vilde med det, at de var indstillet på at bestille 14 paller, og senere 28 paller ad gangen. Det blev vi alt i alt lige lidt bange for, så vi har ikke sagt ja til dem endnu. Det vil kræve, at vi skulle ansætte seks mand, og med så store mængder skal vi altså være helt sikre, konstaterer han.

En ekstra linje
En eventuel småkageaftale ligger således stadig og simrer i det uvisse, men wienerbrødet fra P.A. Brød er næsten med sikkerhed på vej ud i verden i større mængder end hidtil. Vejle-virksomheden er således i kontakt med en norsk virksomhed, der driver en stor kæde af hoteller og caféer i USA. Steder, hvor de grumme gerne vil tilbyde gæsterne dansk wienerbrød.

- Nordmændene har været her, og sådan en kunde vil vi kunne tage. Vi skal have en linje mere og køre nærmest i døgndrift, men det kan lade sig gøre, siger Peter Arnold Andersen, som tror på, at en aftale er næsten i hus.

Under alle omstændigheder vil han og sønnen Kristian, der også er kombineret bagermester/direktør i den midtjyske bagervirksomhed, gerne have P.A. Brød mere ud på eksportmarkedet.

- Vi er en virksomhed, der kan og vil det meste. Vi har styr på kvaliteten og håndværket, så der er ingen grund til, at vi ikke skulle have et stort salg til udlandet, påpeger Kristian Andersen.

- Eksporten udgør p.t. højst 10 procent af omsætningen, men det er en gren, vi arbejder hårdt på at styrke. Der er jo stor interesse for Danish pastry rundt omkring i verden, supplerer hans far.

Den nuværende eksport fra P.A. Brød går til Norge og Færøerne. Der er hovedsageligt tale om wienerbrød.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.814