23948sdkhjf

Nyt fødevareforlig betyder mere kontrol af snyderne

Det skal være trygt at købe fødevarer i Danmark. Det er hovedformålet med nyt fødevareforlig for 2019-2022

Regeringen og samtlige partier i Folketinget er blevet enige om et nyt fødevareforlig. Det gælder for de kommende fire år.

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen betyder, at fødevarevirksomheder, som bevidst forsøger at snyde, får grundigere og hyppigere besøg af Fødevarestyrelsen fremover.

Til gengæld lempes kontrollen for de virksomheder, som bedst overholder reglerne. Det kan være caféer, restauranter og supermarkeder.

- Forbrugerne skal trygt kunne købe fødevarer i Danmark i tillid til, at fødevaresikkerheden er i orden, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

- Vi vil gerne gøre det nemmere at drive fødevarevirksomhed for de, der overholder reglerne, og vanskeligere for de, der ikke gør det, siger han.

Partierne er desuden enige om, at det opsøgende rejsehold skal fokusere indsatsen mod svindel. Eksempelvis i forbindelse med markedsføring af fødevarer på internettet og grænsekontrollen.

Det skal gøres vanskeligere at snyde forbrugerne med lidt for gode tilbud på internettet. Det siger Lise Bech, fødevareordfører for Dansk Folkeparti.

- Og vi skal fortsat have fokus på ulovlig import af fødevarer. 

- Derfor skal Fødevarekontrollen fokusere endnu mere på snyd og svindel på elektroniske platforme, men også fortælle virksomhederne om reglerne, så de kender de kridtstreger, de skal holde sig inden for, siger hun.

Simon Kollerup, Socialdemokratiets fødevareordfører, tilføjer, at berigelserne for whistleblowere i virksomheder, der snyder med fødevaresikkerheden, skal være bedre.

- Derfor er jeg glad for et fælles fødevareforlig, hvor vi sætter rammerne for fødevaremyndighederne, så de bliver fremtidssikret til at imødegå de udfordringer, der er på området, siger han.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234