23948sdkhjf

Fårekyllinger med valgfri smag er på vej

Kan blive en af fremtidens bæredygtige proteinkilder
Fårekyllinger med smag af basilikum, chili, persille, eller hvad folk nu foretrækker, skal dyrkes i containere i København.

Projektet InUrban har fået to millioner kroner fra Miljø- og Fødevareministeriets Grønne Udviklings- og Demonstrations Program (GUDP). Målet er at lave 1.825 kilo fårekyllinger pr. container og give forbrugerne et smagfuldt, bæredygtigt alternativ til kød. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

- Vi skal ikke stoppe med at spise kød, men vores forbrug af mad og andre dagligvarer har afgørende betydning for vores miljø og klima, og vi bærer alle et ansvar for at træffe bæredygtige valg med vores indkøbskurv. Derfor skal vi hjælpe forbrugerne til at træffe gode, sunde og grønne valg. GUDP giver mulighed for at udvikle nye måde at producere fødevarer på, og i den sammenhæng er et projekt som InUrban meget spændende og et glimrende eksempel på cirkulær økonomi, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Insekterne spiser brødrester

Virksomheden Bugging Denmark står bag InUrban. For at sikre en så bæredygtig produktion som muligt fodres fårekyllingerne med overskudsmad fra for eksempel Lagkagehuset, restprodukter fra bryggeriet Flying Couch og æblepulp fra juiceproducenten Syngja.

Fårekyllinger skal dels sælges i tørret form, dels indgå i juicer fra Syngja. Desudfen bruger virksomheden TagTomat fårekyllingernes gødning til at lave frøbomber (kugler af frø og gødning), der kan plante blomster i byen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.12