Danske kokke henter VM-guld til Danmark
Både Kokkelandsholdet og Cateringlandsholdet strøg til tops
Først hentede Cateringlandsholdet søndag guld, og mandag blev det klart, at også Kokkelandsholdet for seniorer har taget guldmedaljer
Sidstnævnte skete i disciplinen "varmt køkken", hvor holdet serverede en tre-retters menu for 110 gæster. Tidligere havde Cateringlandsholdet som nævnt også fået guldhæder - dér bestod opgaven i at lave en buffet til 150 personer.
Kokkelandsholdets direktør, Sten Slot, er begejstret:
- To gange guld ud af to mulige indtil nu er helt vildt. Vi kan ikke få armene ned, og det er et kæmpeskulderklap til dansk gastronomi og til de danske kokke. De har de sidste to år arbejdet hårdt, og rammer så niveauet på forbilledlig vis. Det her resultat er med til at cementere Danmarks styrkeposition inden for gastronomi, og det kan med fordel udnyttes for eksempel i forbindelse med eksportfremstød i udlandet, siger Sten Slot.
Kokkelandsholdet har dårligt haft tid til at fejre sejren. Deltagerne fik beskeden om guldet mandag formiddag, da de var i gang med forberedelserne til konkurrencen i koldt bord, der afvikles onsdag.
Guldmedaljen i varmt køkken betyder ikke, at Kokkelandsholdet har vundet det samlede verdensmesterskab endnu. Det afgøres blandet andet af, hvilken placering man får for det kolde køkken samt det samlede antal point. Det bliver offentliggjort på torsdag.
Vindermenuer for seniorernes landshold var:
Forret:
Helleflynder med dild og sprød skorpe
Glaseret jomfruhummer med glaskål og fennikelsalat,
Løg fyldt med muslinger og ventreche mornay,
Sauce på karamelliseret kærnemælk og caviar
Hovedret:
Lammeryg rullet med svampe og salvie
Kartoffelpavé med lammebov og stuvede morkler
Honningglaserede gulerødder i sprød tærte
Ægte sauce og portvin-jus
Dessert:
Lun mandelkage i aromatisk karamel
Chokolademousse med æblefyld
Æbleterrin
Yoghurt-is og mandel-nougatine