23948sdkhjf

VM: Danske juniorkokke vandt historisk guld

Danmark fortsætter medaljehøsten
Ved VM for juniorlandshold i Luxembourg fortsatte de danske deltagere tirsdag med at køre klatten: De danske juniorers kokkelandshold vandt guld for deres kolde bord, kaldet Edible Buffet.

Dermed fulgte juniorerne trop med Cateringlandsholdet og Kokkelandsholdet for seniorer, der i mandag vandt guld til Danmark.

- Det er det bedste resultat, Danmark nogensinde har opnået til en international konkurrence. Det siger noget om, hvilket niveau Danmark er kommet op på, og at vi er nogle af de bedste i verden, siger Uffe Nielsen, der er bestyrelsesformand for både Kokkelandsholdet og Kokkeforeningen Danmark.

Holdkaptajn Kasper Corell er jublende glad for guldmedaljen:

- Det er rigtigt godt. Det er så fedt, at al den træning har båret frugt. Vi går ned og får en guldmedalje i vores Edible Buffet - det er helt fantastisk. Alle 10 mand på Kokkelaqndsholdet junior er helt oppe at køre, sagde han lige efter offentliggørelsen.

Holdkaptajnen har fokus skarpt rettet mod onsdagens konkurrence, hvor holdet skal servere en tre-retters menu.

- Vi skal huske på, at konkurrencen ikke er slut endnu. Vi har en konkurrence igen i morgen, og det er rigtigt vigtigt, at vi fokuserer på den nu, selv om vi er rigtigt glade og alle jubler. Målet med Varmt Køkken i morgen er endnu en guldmedalje, slog Kasper Corell fast.

Guldmedaljen i Edible Buffet betyder ikke, at de danske juniorkokke har vundet det samlede verdensmesterskab endnu. Det afgøres blandet andet af, hvilken placering de får for det Varme Køkken onsdag - samt det samlede antal point. Det bliver offentliggjort torsdag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081