23948sdkhjf

Præmieret for forskning i fødevaresikkerhed

Chefkonsulent Arne Büchert fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget DTU's pris for forskningsbaseret rådgivning til myndighederne inden for fødevaresikkerhed og ernæring.
Chefkonsulent Arne Büchert fra DTU Fødevareinstituttet modtog som den første DTU's nye pris for forskningsbaseret rådgivning ved DTU's årsfest fredag den 6. maj 2011. Han modtog prisen for med stor faglig dygtighed og engagement at have udviklet rammerne for den forskningsbaserede myndighedsbetjening, særligt inden for fødevaresikkerhed og ernæring.

Arne Büchert har gennem sin mangeårige karriere varetaget forskning og rådgivning af myndigheder. Hans arbejde har fokuseret på indholdet af pesticidrester og miljøforurenende stoffer i fødevarer. Siden 2007 har Arne Büchert varetaget rollen som det danske samarbejdscenter for den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA.

- Jeg er meget glad for at modtage prisen. Ved at oprette sådan en pris viser DTU, at forskningsbaseret rådgivning af myndighederne er en vigtig del af universitets arbejdsopgaver på linje med forskning og undervisning, siger Arne Büchert.

DTU Fødevareinstituttet udfører videnskabeligt baseret rådgivning og risikovurdering for danske og internationale myndigheder og virksomheder inden for fem faglige indsatsområder: Ernæring, fødevarekvalitet, fødevaresikkerhed, fødevareteknologi og miljø & sundhed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1