23948sdkhjf

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Økologisk Landsforening har i år rådgivet 18 dagligvarekæder i Tyskland og Sverige
Danskerne lægger mere økologi i indkøbskurven end nogen andre forbrugere i verden. 13,3 procent af det samlede fødevaresalg i Danmark er økologisk, og mere end halvdelen af danskerne køber i dag øko-varer hver uge.

Det vækker opsigt i udlandet, hvor dagligvarekæder i alle størrelser både efterspørger økologiske produkter fra Danmark og viden om, hvordan det er lykkedes at udvikle så stærkt et marked for økologi.

Økologisk Landsforening har i 2018 haft møder med repræsentanter for 18 forskellige dagligvarekæder på de to største økologiske eksportmarkeder; Sverige og Tyskland.

- De udenlandske kæder bruger os som eksperter til at give indsigt i økologiske forbrugerprofiler og viden om, hvordan man målretter det økologiske vareudvalg til bestemte forbrugergrupper. De er sågar meget interesserede i vores viden om øko-tendenser på deres egne markeder, som vi studerer og udarbejder rapporter om på vegne af vores virksomhedsmedlemmer, siger Pernille Bundgård, markedschef for eksport i Økologisk Landsforening.

Kigger mod Danmark
I løbet af året har hun besøgt blandt andre Coop og Paradiset i Sverige samt Netto, Familia og Fleggaard i Tyskland.

- Vi hjælper de udenlandske kæder til succes, og det baner vej for øget eksport af danske øko-varer. Når de begynder at sælge mere økologi, kigger de ofte mod Danmark for at finde spændende varer, som kan være med til at udfylde huller i deres sortiment.

- Danske øko-varer opfattes i høj grad som attraktive i udlandet. De danske virksomheder udvikler konstant nye, økologiske kvalitetsvarer, som matcher tidens trends og kan bidrage til at gøre det væsentligt mere interessant at være økologisk forbruger i for eksempel Tyskland eller Sverige, siger Pernille Bundgård.

Der blev eksporteret økologiske varer til udlandet for knap tre milliarder kroner i 2017. Tyskland er det største eksportmarked for danske øko-virksomheder og står således for 42 procent af den samlede eksport. Derefter kommer Sverige (16 procent), Kina (10 procent) og Frankrig (7 procent).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08