Grænseoverskridende uddannelsessamarbejde
Projektet BELTFOOD arbejder på at udbygge det dansk-tyske uddannelsessamarbejde for fødevareerhverv, da forbindelsen over Femern Bælt ventes at skabe et grænseoverskridende arbejdsmarked.
Den tysk-danske dialog mellem uddannelsesinstitutionerne vil fortsætte og det forventes at der bliver sat et nyt møde i stand i sensommeren eller efteråret.
- Vi oplevede en utrolig god og positiv tilgang til samarbejdet mellem uddannelsesinstitutionerne på dette første kick-off møde og vi glæder os meget til at forsætte dette spændende forløb. For at få samarbejder, der bærer frugt for både uddannelsesinstitutioner, virksomheder og studerende er det afgørende at have erhvervet med. Hvis arbejdsstyrken skal opgraderes til at have en international profil, så skal vi kigge indad i fødevareerhvervet og udpege de væsentligste behov og tage dem med som en aktiv del af samarbejderne, lyder det fra Lise B. F. Jensen, dansk projektleder for BELTFOOD.
På det første møde omfattede emnerne, som blev diskuteret, udfordringer og muligheder for synergier mellem de deltagende institutioner, indholdet i forskellige tyske og danske uddannelsers, nye kompetencekrav i det grænseoverskridende arbejdsmarked samt mulige tilgange til samarbejde. På mødet var der repræsentanter fra CELF - Center for Erhvervsrettet Uddannelse Lolland Falster, Gewerbeschule – Nahrung und Gastronomie, Lübeck Universitet, Selandia - Center for Erhvervsrettet uddannelse, UCR - Slagteriskolen i Roskilde, UCSJ – University Collage Sjælland ernæring og sundhed Ankerhus samt de to organisationer bag BELTFOOD, Wirtschaftförderung Lübeck og Grønt Center.
Fata om Beltfood
BELTFOOD er et internationalt samarbejdsprojekt mellem Grønt Center og Wirtschaftsförderung Lübeck.
Projektet arbejder både med kompetenceudvikling i virksomheder i Femern Bælt regionen med fokus på at udvikle de internationale kompetencer, men samtidig arbejder projektet for en stærkere kobling mellem virksomhederne og forskning & uddannelse.
Projektet skal ligeledes positionere Femern Bælt Regionen og BELTFOOD som et stærkt fødevareindustrielt område.
Projektet forløber over tre år og er hovedsaligt finansieret af INTERREG IVA program for Den Europæiske Union og Vækstforum Sjælland.