23948sdkhjf

Nyt om navne: Madarkitekt indtræder i kokkelandsholdets bestyrelse

Generalforsamlingen for det danske kokkelandshold resulterede blandt andet i nyt medlemskab. Aalborg Universitets Anna Marie Fisker indtrådte i bestyrelsen, der herefter består af seks medlemmer.
Anna Marie Fisker arbejder til dagligt med maddesign, formgivning, præsentation og æstetik i måltider gennem jobbet som leder af Center for Food Science, Design & Experience ved Institut for Civil Engineering, Aalborg Universitet.

- De seneste års succes for dansk kogekunst internationalt understreger at vi kan noget med maden herhjemme. Vi har vel nogle af verdens bedste madhåndværkere og smagsfulde råvarer, og dér hvor jeg kan bidrage med yderligere viden, råd og netværk er indenfor maddesign, formgivning, præsentation og æstetik, siger Anna Marie Fisker.

Siden sin phd-afhandling om mad og arkitektur har Anna Marie Fisker oprettet et helt nyt felt på Aalborg Universitet indenfor forskning og projektering i mad, måltidet og design. På centeret, der er placeret på Institut for Civil Engineering, arbejdes der blandt andet med rumdesignets betydning for spiseoplevelsen, måltidsløsninger indenfor take-away og emballagedesign.

Langvarigt samarbejde med kokkelandsholdet
Anna Marie Fisker har tidligere samarbejdet med kokkelandsholdet, da det havde hjemme på Culinary Institute of Denmark i Aalborg. Siden er kokkelandsholdet flyttet til Silkeborg Tekniske Skole, som Center for Food Science, Design & Experience også arbejder tæt sammen med i det daglige, specielt indenfor produktudvikling og madoplevelsesevents.

Da kokkelandsholdet tidligere holdt til i Aalborg, arbejdede Anna Marie Fisker sammen med holdet omkring flere projekter. Blandt andet udviklingen af en pavillon til promovering af nordjyske fødevarer, som blev tegnet, formet og bygget af design- og arkitektstuderende med rådgivning fra kokkelandsholdet. Helt centralt i samarbejdet stod imidlertid designet af landsholdets bord til Kokke-OL i 2006. Bordet var modulopbygget og skulle fungere som anretningsplads for både koldt og varmt bord. Bordet havde talrige muligheder for belysning, vandbassin, saltbassin, urtehave etc.

Kokkelandsholdet er reelt to landshold – det voksne og juniorholdet, og det er specielt i det dynamiske læringsfelt, hvor de unge stræber efter seniorernes niveau at Anna Marie Fisker ser et potentiale. Center for Food Science, Design & Experience arbejder nemlig også med lærende miljøer indenfor mad og design og centeret sigter højt mod formel efteruddannelse af kokke indenfor de æstetiske fag, måltidsforståelse og gastronomihistorie.

- Efter min bedste overbevisning vil et samarbejde mellem Center for Food Science, Design & Experience og Kokkelandsholdet kunne skabe en positiv dynamik, hvor vore kompetencer indenfor højt kvalificeret design og formgivning omkring mad vil kunne understøtte landsholdets ideer og filosofi. Vi mener på baggrund af praksisorienteret forskning at kunne bidrage med erfaringer der kan målrettes formgivning af kulinariske oplevelser, så kokkelandsholdet kan rykke helt til tops ved de næste mesterskaber, slutter Anna Marie Fisker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078