Nyt kantinekneb: Nu skal maden vejes, når tallerkenen skrabes ren
Selskabets kantiner og restauranter er nu udstyret med en vægt, så kantinen kan synliggøre over for gæsterne, hvor meget mad der smides ud.
Det skriver DR Midt- og Vestjylland.
- Der er en tendens til, at folk bare fylder på, spiser hvad de kan og smider resten af maden i skraldespanden. Vi vil synliggøre pr. uge, hvor meget madspild der har været, siger Charlotte Mogensen fra Compass Group Danmark ifølge DR.
Og kantinerne kan rent faktisk gøre en forskel, vurderer Ole Storm Jørgensen, der er lektor på Erhvervsakademi Dania. Han er overbevist om, at det med vægtene virker, men præsenterer for DR Midt- og Vestjylland også en anden idé for kantinerne:
- De skal lave et system, så man bestiller maden i kantinen et par dage i forvejen. Dermed har kantinen en mulighed for at tilpasse produktionsmængden til den pågældende dag.