23948sdkhjf

25 millioner kroner på vej til nye fødevareløsninger

Regeringen og Dansk Folkeparti har netop afsat 25 millioner kroner til at understøtte udviklingen af den danske ingrediensbranche. Pengene skal blandt andet bruges til at oprette et helt nyt ingrediensteam, der skal hjælpe virksomhederne.

Baggrunden er troen på, at udvikling af nye egenskaber i fødevarer og foder kan være med til at mætte flere munde i fremtiden og nedsætte miljøbelastningen af verdens fødevareproduktion.

De 25 millioner kroner skal over de næste fire år skal bruges til at understøtte den danske ingrediensbranche. Pengene er afsat som opfølgning på Vækstteam for ingrediensbranchens anbefalinger til regeringen fra januar 2019.

Opfølgningen er mundet ud i en ny regeringsstrategi med seks temaer og 14 initiativer.

- De danske ingrediensvirksomheder kan bidrage med at løse nogle fødevaremæssigt meget store udfordringer, som både handler om sundhed og miljøbelastning. Branchen forsker allerede i bæredygtige løsninger, der for eksempel kan føre til produktion med lavere CO2-udledning. Den udvikling vil vi gerne understøtte i regeringen, og derfor afsætter vi nu 25 millioner. kroner, som følger op på de anbefalinger, jeg modtog i januar, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Udenrigsminister Anders Samuelsen konstaterer, at politikerne med regeringsstrategien støtter op om danske ingrediensvirksomheders eksportpotentiale, så Danmark i endnu højere grad kan være med til at understøtte en bæredygtig foder- og fødevareproduktion globalt.

- Jeg er særligt glad for, at vi med strategien også iværksætter en styrket markedsførings- og investeringsfremmeindsats over for udenlandske virksomheder, så de får øje på de gode investeringsmuligheder, der er i Danmark, siger han.

Pengene til regeringsstrategien skal bruges til at understøtte ingrediensbranchens udvikling, herunder godkendelser og markedsføringen af nye produkter, videreudvikle eksporten af ingredienser og tiltrække udenlandske investeringer.

Regeringen vil blandt andet etablere et ingrediensteam i Fødevarestyrelsen. Teamet skal udgøre en ”one-stop-shop” for ingrediensvirksomhederne og bistå dem med at finde løsninger på de udfordringer, som virksomhederne kan have, når det drejer sig om produktion af nye, innovative ingredienser.

Den danske ingrediensbranche ifølge Miljø- og Fødevareministerie cirka 10.700 personer. Branchen eksporterer årligt for cirka 26,6 milliarder kroner.

Læs regeringsstrategien for ingrediensbranchen her.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078