23948sdkhjf

Storkøkkener: Hørkram beholder kæmpestort udbud

65 kommuners fødevareindkøb til offentlige storkøkkener kommer alligevel til fortsat at foregå med foodservice-grossisten Hørkram som leverandør.

Aftalen, der har en værdi på omkring 500 millioner kroner om året, blev i første omgang indgået i slutningen af 2016 efter et offentligt udbud fra det offentliges indkøbscentral, SKI.

Men kort efter blev den gyldne kontrakt ramt af temmelig kaotiske forhold. Konkurrenten Dansk Cater, der også bød på opgaven, klagede til Klagenævnet for Udbud, som gav Dansk Cater ret i, at ikke alt foregik korrekt i forbindelse med Hørkrams udbuds-sejr.

Klagenævnet for udbud annullerede kontrakten, og SKI opsagde aftalen med virkning fra 1. juli 2018. Men nu ligger det fast, at Hørkram også er løbet med en ny udgave af SKI’s såkaldte fødevareaftale 50.90. Det fremgår af SKI's hjemmeside.

- Hørkram skal efter planen levere fødevarer til 65 kommuners storkøkkener fra september 2019 til priser, der i gennemsnit ligger seks procent under, hvad kommunerne betaler for de samme varer i dag, hedder det på hjemmesiden.

- Det var meget ærgerligt at stoppe den tidligere aftale før tid. Den fungerede faktisk rigtig godt, og de tilmeldte kommuner var tilfredse med aftalen. Udformningen af den nye aftale læner sig derfor også op ad den gamle aftale med stort fokus på kvalitet, siger udbudsdirektør i SKI Christian Lunding på hjemmesiden.

- Aftalen omfatter 5.547 varelinjer, og der er et fuldt økologisk og konventionelt sortiment. På den gamle aftale var 51 kommuner tilsluttet. Det tal er på den nye aftale steget til 65 kommuner, tilføjer han.

Hele SKI's omtale af den nye aftale kan ses her: SKI-aftale
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.699