Madhus mistede kontrakt: Nu er overskuddet dykket
Overskuddet efter skat er faldet med otte procent til 34,4 millioner kroner, samtidig med at omsætningen er gået tilbage med 14 procent til 328,7 millioner kroner. Det er den laveste toplinje siden 2012 for den Thisted-baserede koncern.
- Den væsentlige årsag til faldet er den ophørte kontrakt med Region Sjælland, hvor der ingen leverancer har været i 2018, skriver Det Danske Madhus i regnskabet.
At der ikke længere skulle leveres måltidsløsninger til Region Sjælland blev allerede oplyst i 2017-regnskabet. Her fremgik det, at aftalen var blevet opsagt med udgangen af året.
I 2017-regnskabet fremgik det imidlertid også, at ledelsen budgetterede efter en indtjeningsvækst i 2018. Og da Ritzau Finans for et år siden talte med daværende adm. direktør Henrik Solkær, var meldingen også, at 2018 ville komme til at vise en bedre bundlinje end i 2017. Men sådan skulle det altså ikke gå.
Ritzau Finans har forsøgt at spørge uddybende ind til sidste års resultater hos Henrik Alifas Nielsen, som mod slutningen af i fjor overtog direktørposten fra Henrik Solkær. Han ønsker dog ikke et interview og henviser i stedet til regnskabet.
Ny webplatform
Af 2018-regnskabet fremgår det, at Det Danske Madhus blandt andet brugte det forgangne år på at lancere en webplatform, der skal sikre en øget kundetilgang på det voksende private segment inden for måltidskasseløsninger. Netop det område blev også af den tidligere direktør, Henrik Solkær, fremhævet som et af koncernens fremtidige fokuspunkter.
Ud over webplatformen er der også brugt tid og ressourcer på at flytte koncernens køkken i Silkeborg sammen med køkkenet i Aarhus. Det er ifølge regnskabet sket for at sikre ”en konstant høj udvikling i Det Danske Madhus’ koncepter og kompetencer”.
For det igangværende år er der endnu en gang en forventning om vækst i koncernens indtjening. Den vækst kan ifølge regnskabet til dels tilskrives planlagte proces- og effektiviseringsforbedringer samt vækst i kernesegmenterne.
- Herudover har 2018-resultatet været belastet af omkostninger af engangskarakter i forbindelse med sammenlægning af produktionen i Silkeborg og Aarhus. Den forventede vækst i 2019 er ligeledes understøttet af udvikling i de første måneder af 2019, står der i regnskabet.
I dag har Det Danske Madhus seks køkkener fordelt over landet, hvoraf det ene fungerer som et administrationscenter. Hertil kommer et distributionsnetværk, som leverer til hele landet bortset fra Bornholm og øerne.