23948sdkhjf

Thise klar med splinterny plantedrik om få uger

Efter nogle måneders hektisk udviklingsarbejde er Thise Mejeri nu næsten klar til at lancere sin allerførste plantedrik. Den bliver baseret på havre og kommer i handlen "i løbet af foråret", siger Thise-direktør Poul Pedersen til Food Supply.

- Jeg er sikker på, at forbrugerne på et tidspunkt bliver skuffede over Thise, hvis ikke vi er med i det her. Og vi vil ikke skuffe forbrugerne, konstaterer Poul Pedersen, som ikke tør gætte på, hvor stor en andel af Thises omsætning plantedrikkene kan nå op på.

- Det er nok snart to år siden, i hvert fald halvandet år siden, jeg første gang udtalte mig om, at vi absolut var positive over for planteprodukter. Vi ville gerne have været klar før, men nu er vi der altså. I løbet af sommeren sidste år arbejdede ved meget med hamp som proteinkilde, men det lykkedes ikke, så vi gik tilbage til at bruge havre, fortæller direktøren.

At der først nu for alvor kommer gang i planteprojektet skyldes også, at Thise i 2018 og 2019 har investeret omkring 150 millioner kroner i nye faciliteter.

- Det har givet os mulighed for at lave en afdeling specielt for plantedrikke, sådan noget i retning af 100-150 kvadratmeter, oplyser Poul Pedersen.

Havredrikken fra Thise Mejeri er tilsat ekstra proteiner og olie for at opnå et næringsindhold, der minder om det i mælkeprodukter. Den får en holdbarhed på cirka 20 dage, væsentligt kortere end mange andre plantedrikke på markedet. Og den har brug for at stå på køl, hvilket også skiller den ud fra mange konkurrenter.

- Vi UHT-behandler ikke produktet, og det passer fint ind i Thises måde at gøre tingene på; at vi ikke overbehandler. Det lyder også bedre end at sige, at vi ikke har råd til et UHT-anlæg, bemærker direktøren.

Han kan endnu ikke sige noget om, hvornår der kommer yderligere Thise-plantedrikke på markedet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.257