Vestjysk whisky på menuen hos verdens bedste
Stauning Whisky er kommet på NOMA’s menukort i hele to forskellige udgaver.
- Jeg fik gåsehud, da jeg fik at vide, at NOMA tog det ind i deres sortiment. Hele gruppen er glad, siger Martin Vesterby, der er en af de ni stiftere af destilleriet, til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
Stauning Whisky opstod i 2005, da ni venner undrede sig over, hvorfor der ikke fandtes whisky-produktion i Danmark trods de optimale betingelser.
I dag er firmaet efterhånden etableret, og samarbejdet med NOMA betragtes som lidt af et skulderklap.
- Det er en kæmpe anerkendelse, og det sidste, som gæsterne smager, inden de forlader NOMA, er en Stauning Whisky, konstaterer Martin Vesterby.
Ydmyge og taknemmelige
En præsentation for den kendte kok Claus Meyer førte til en anbefaling for NOMA, som nu har First Edition samt Stauning Whiskys Rye på menuen.
Sidstnævnte – en slags whisky på rug – fremstilles på verdensplan kun af fire producenter.
Hemmeligheden bag Stauning Whiskys succes er både et brændende engagement samt en stor ydmyghed over for produktionen.
Således bruges kun dansk byg og dansk tørv i fremstillingen, hvad der passer perfekt ind i NOMA’s nordiske koncept.
- Vi vil behandle samarbejdet med NOMA med respekt, og vi vil på ingen måder slå plat på det. Vi er ydmyge og taknemmelige, og vi håber, at samarbejdet må vare længe, siger Martin Vesterby.