23948sdkhjf

- Jeg frygter, at flere bryggerier må dreje nøglen om

Landets bryggerier rammes hårdt af den manglende aktivitet i samfundet, som det igangværende coronavirus-udbrud fører med sig.

En tredjedel af alle øl, læskedrikke og kildevand, som produceres af danske bryggerier og tapperier bliver nemlig solgt uden for detailhandlen.

Så når alt fra hoteller, restauranter og caféer melder om drastisk fald i omsætningen, mens sportsarrangementer og koncerter aflyses på stribe, rammer det bryggerierne hårdt.

- Jeg frygter, at flere af bryggerierne må dreje nøglen om. De kan jo akkurat ligesom eksempelvis restaurationerne ikke hente den tabte omsætning hjem igen, når Danmark atter kommer i normaltilstand, og flere af dem kan komme i likviditetsproblemer allerede inden da, siger Niels Hald, der er direktør for Bryggeriforeningen.

Regeringshjælp skal også omfatte de små

Han peger, at man små bryggerier afsætter op mod 80 procent af produkterne uden for detailhandlen.

Bryggeriforeningen opfordrer af samme grund til, at regeringens udsættelse af momsbetalinger udvides, så den ikke kun omfatter de store virksomheder.

- Et typisk mindre mikrobryggeri betaler hver måned 50-70.000 kr. i ølafgift. En midlertidig udskydelse vil indebære en særdeles tiltrængt hjælp til bryggerierne, siger Niels Hald, der henviser til at den britiske regering netop har indefrosset ølafgiften for i år.

Niels Hald hæfter sig ved, at regeringens udsættelse af momsbetalinger pt. kun gælder for store virksomheder.

- Det er afgørende, at momsperioderne for små og mellemstore virksomheder også forlænges, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172