Milliard-Mammen lægger nu produktionen om
Det netop offentliggjorte regnskab viser, at koncernen sidste år omsatte for næsten 1,1 milliard kroner, godt 110 millioner mere end året før. Resultatet efter skat steg fra 12,3 til 14,8 millioner kroner.
Hos Mammen-direktør Lars Staunsbæk er der tilfredshed, men ikke ligefrem jubel.
- I har rundet en milliard i omsætning for første gang. Føles det ekstra godt?
- Næh. Det er bare et tal, så det lægger jeg ikke så meget i. Og i det hele taget må man jo sige, at 2019 er én ting, og at den hverdag, vi lever i lige nu, er noget helt, helt andet, siger Lars Staunsbæk med henvisning til coronakrisen.
- Alt er usikkert, og ingen ved, hvornår det ender, konstaterer han.
Selv om salget til foodservice-sektoren er gået helt i stå, har Mammen Mejerierne stadig alle sine cirka 200 medarbejdere i sving på de tre mejerier.
- Mælken kommer jo stadig ind - køerne har jo ikke corona, påpeger Lars Staunsbæk, som har lagt en del af produktionen om for at kunne sælge så store mængder som muligt.
Mere gul eksport
- Vi laver nu flere gule eksportoste, da de er nemmere at komme af med. Heldigvis har vi også en stor markedsandel på detailmarkedet her i Danmark, og salget er også steget dér. Men ikke nok til at kompensere for nedgangen på foodservice, siger Mammen-direktøren.
Hvis ikke der snart sker afgørende nyt, vil Mammens lagerbeholdning under alle omstændigheder komme til at vokse i den kommende tid, forudser han.
I 2019 fik Mammen flere landmænd i folden som mælkeleverandører, hvilket gav en øget osteproduktion. I alt blev 203 millioner kilo mælk omdannet til mange forskellige oste inden for gule, hvide og blå ostetyper.
60 lande får nu oste fra Mammen.
.
Lars Staunsbæk nævner også, at en stor investering i at udvikle mejeriet i Mammen nu er færdig. En større ombygning af Mammen Mejeri blev begyndt i efteråret 2012, og projektet er nu afsluttet med opførelsen af en ny administrationsbygning, der blev taget i brug i december 2019.
Dermed er kapaciteten inden for gul ost nu væsentligt forøget, og samtidig er energiforbruget og arbejdsmiljøet meget forbedret, nævner Lars Staunsbæk.
Han har i regnskabsårets løb overdraget yderligere 39 procent af koncernen til sin søn, Peter Staunsbæk, som ejer 49 procent. Med 51 procent af aktierne er det stadig Lars Staunsbæk, der bestemmer.