23948sdkhjf

Hjørring Kommunes centralkøkken udvider for 16 mio. kr.

Over 1000 ældre over 65 køber madservice fra Hjørring Kommunes centralkøkken på M. P. Kofoedsvej, og tendensen er stigende. Derfor anbefaler Sundheds-, ældre- og handicapudvalget, at man laver en ny tilbygning på 700 kvm for at skaffe bedre plads og kølekapacitet.

Det skriver Nordjyske.

Da kommunen får flere 65+ borgere, forventes centralkøkkenet at skulle levere flere madportioner. I dag leverer man til 1037 borgere i aldersgruppen. Det forventes at stige til 1147 borgere.

- De 16 millioner kroner, som tilbygningen kommer til at koste, skal forrentes over 30 år, så det kommer til en betyde en minimal prisstigning på maden. Vi fremstiller i forvejen maden billigt, så det forventes ikke at blive et problem, siger Per Møller, formand for Sundheds-, ældre og handicapudvalget.

Madservice er brugerbetalt, og kommunen skal i følge loven holde sig under et prisloft på 55 kroner pr. madportion. Centralkøkkenet lever dog op til under prisloftet i dag med en pris på 45,58 kroner, som forventes at stige til 46,36 kroner for at finansiere tilbygningens lån.

Tilbygningen kræver ekstra plads. Kommunen er i forhandlinger med naboen - EUC Nord - om køb af et areal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095