23948sdkhjf

Ny fødevareklynge tager form

Arbejdet med at omdanne fire af Danmarks fødevareklynger til én ny med navnet Food & Bio Cluster Denmark er nu kommet så langt, at den endelige fusion er inden for synsvidde. Og det bliver en organisation med masser af lokal tilstedeværelse mange steder i Danmark.

Det fortæller den nye klynges foreløbige direktør, Lars Visbech Sørensen, om fusionen mellem Danish Food Cluster, Nordjysk Fødevareerhverv, Videncenter for Fødevareudvikling og Agro Business Park.

Lars Visbech Sørensen er også direktør for sidstnævnte, der har hovedkvarter i Tjele, og er desuden konstitueret direktør for Danish Food Cluster med base i Aarhus.

Den endelige etablering af Food & Bio Cluster Denmark sker formentlig i juni - det er betinget af medlemmers og aktionærers godkendelse på de fire organisationers kommende generalforsamlinger.

- Vi ved godt, at der produceres fødevarer i hele landet, og derfor har vi sikret en hub-struktur med kontorer i hele landet. Det bliver både på de nuværende adresser og et par nye steder, fortæller Lars Visbech Sørensen.

De nye kontorer skal efter planen åbne i Syddanmark og i København som supplement til de fire organisationers nuværende lokationer i Aalborg, Holstebro, Tjele og Aarhus. Hovedkvarteret bliver i Agro Food Park i Aarhus.

Slut med at være kompliceret
Ifølge Lars Visbech Sørensen bliver den nye klynge dannet for blandt andet at mindske kompleksiteten i branchen og skabe overskuelighed over, hvor virksomheder og vidensinstitutioner kan møde hinanden.

- Der har tidligere været kritik af, at det har været for kompliceret et system, som har gjort det vanskeligt at vide, hvor man skulle starte. Derfor arbejder vi i den kommende klynge på at gøre det mere enkelt. Vi har stadig medarbejdere, som er specialiserede, og de tidligere ekspertiseområder fra de medstiftende organisationer lever videre, men under fælles administration. Det gør det nemmere for nye samarbejdspartnere at finde ud af, hvor de skal henvende sig, nævner han.

Han peger også på, at den grønne omstilling i endnu højere grad stiller krav til, at den forskning, som landets universiteter fremmer, bliver gjort tilgængelig og hjulpet med at finde vej ind i erhvervslivet hurtigere og mere effektivt.

- Forskning bliver først rigtig interessant, når virksomheder begynder at kunne fakturere det. Ny viden skal ud i de danske virksomheder - store som små, nye som gamle - før vi virkelig får værdi af den. Den grønne omstilling stiller store krav til, hvor hurtigt denne distribuering skal ske, og derfor ser vi det som denne nye klynges fornemste opgave at stille rammerne for, at det kan ske så gnidningsfrit som muligt, konstaterer Lars Visbech Sørensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078