Containerslagterier på kanten af eksportsucces
Med et transportabelt containerslagteri håber Ole Sørensen at kunne vende tilbage til slagterfaget, som han forlod i 2018.
Det skriver Nordjyske.
I 38 år drev Ole Sørensen slagterforretning i Nørresundby, men efter en konkurs i 2018 begyndte han at rode med et projekt, der nu kan blive en regulær eksportsucces.
Siden 2008 har Ole Sørensen været involveret i forskellige afrikanske slagteriprojekter, og i den forbindelse rendte han en dag ved et tilfælde på landmanden Morten Wagner, der sammen med sin kone var på udkig efter et nyt investeringsprojekt Ghana.
Afrika syd for Sahara har en decentral slagtekultur, hvor dyrene ofte skal fragtes langt på dårlige veje og under dårlige forhold for at komme til et slagteri. Eller også bliver de slagtet på en lokal slagteplads med dårlig kødkvalitet og holdbarhed til følge, og Morten Wagner og konen besluttede, at det var her, de ville sætte ind.
Et lokalt samarbejde med globalt perspektiv
Planen lød på transportable slagterier bygget op i 40-fods containere, som skulle bygges i Danmark og transporteres herfra til Afrika, og ægteparret ville gerne gøre brug af Ole Sørensens praktiske erfaring.
Efter Ole Sørensen måtte dreje nøglen om til sin slagterforretning, kastede han sig for alvor ind i det nye projekt. I mellemtiden havde Morten Wagner fundet en virksomhed, der kan bygge containerslagterierne, nemlig DC Supply, der ligesom Ole Sørensens tidligere slagterforretning har hovedsæde i Nørresundby.
DC Supply har brugt de seneste to et halvt år på at udvikle og bygge prototypen, som i midten af juni blev opstillet hos Tech College Aalborg.
Det var Slagter Ole, der fandt på at involvere den nordjyske uddannelsesinstitution.
– Lige da jeg var gået konkurs, cyklede jeg ud til uddannelseschefen Heinrich og fortalte ham om idéen, og fortale ham om mulighederne. Og de må have tænkt, at nu rabler det for ham Slagter Ole, siger Ole Sørensen.
Corona bremsede spirende slagtere
Det tænkte Heinrich Christiansen imidlertid ikke, og således blev uddannelsesinstitutionen også involveret i projektet. Planen er, at der udover at skulle sælges containere i Afrika, også skal sælges uddannelsesforløb, så køberne får mulighed for at uddanne personalet i at håndtere slagteriet.
Og uddannelsen skal foregå på Tech College i Aalborg, hvor det første hold allerede skulle have været i gang. Grundet coronaen afventer de spirende slagtere dog stadig tilladelse til at komme til landet.
Ole tager med til Afrika, når containerne bliver leveret, for at råde og vejlede de afrikanske slagtere, så de formår at få omsat den undervisning, de får i Danmark, til praksis.
Med en færdig prototype er det blot salgsarbejdet, der mangler, for at fuldende det potentielle eksporteventyr. De første kontrakter er allerede skrevet under, og ifølge pengemanden bag projektet er det blot begyndelsen.