23948sdkhjf

Margarinedronningen er død

Fra 1970'erne og frem var Johnny Vang-Lauridsen med i margarinekrigen som direktør for Alfa.
Erhvervskvinden Johnny Vang-Lauridsen, kendt som Margarinedronningen, er død, 86 år gammel. Det oplyser hendes søn Christian Vang-Lauridsen til Ekstra Bladet.

Hun afgik lørdag ved døden efter 10 dage på et hospice - 10 måneder efter at hun fik konstateret kræft i bugspytkirtlen.

- Hun fik konstateret kræft i bugspytkirtlen for ti måneder siden og havde egentlig kun fået stillet få måneder i udsigt.

- Familien har passet på hende, men de sidste ti dage tilbragte hun på hospice, siger Christian Vang-Lauridsen til Ekstra Bladet.

Johnny Vang-Lauridsen var fra starten af 1970'erne en markant kvinde i det danske erhvervsliv - først som bestyrelsesformand og siden som direktør for margarinefabrikken Alfa.

Her blev der kæmpet en hård kamp om det danske marked - en kamp, der blev kaldt "margarinekrigen". Det gav ifølge Ekstra Bladet Johnny Vang-Lauridsen tilnavnet "Margarinedronningen".

Kampen kulminerede med, at Alfa i 1984 indgik et samarbejde med den internationale gigant Unilever.

I 1991 blev Alfa-fabrikken lukket af giganten, men i 1994 var Johnny Vang-Lauridsen tilbage i margarinekampen med fabrikken Grønnevang.

Den gik dog allerede året efter konkurs, og ifølge Ekstra Bladet dyrkede hun siden sin passion for galopsport.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079