Kølediske tømt for hakket oksekød
Begyndelsen af januar er måske lidt overraskende den tid på året, hvor der bliver spist mest hakket oksekød i Danmark. Og nu er kølediskene flere steder tæt på tomme. Slagterierne kan ikke følge med efterspørgslen og er presset af, at næsten samtlige butikskæder kører tilbud på hakkede oksekødsprodukter på én gang.
Det skriver AvisenDanmark
Pressechef i slagterikoncernen Danish Crown Jens Hansen fortæller, at der i år har været ekstraordinær stor efterspørgsel på hakket oksekød.
- De første par uger i januar er den tid på året, hvor danskerne spiser mest hakket oksekød. Sammen med ugen efter skolernes sommerferie. Det er udtryk for, at det er tilbage til hverdagen ude i de danske hjem, og så skal man have noget lasagne og kødsovs, forklarer Jens Hansen til Avisen Danmark.
Sideløbende har det været en rigtig lønmodtagerjul med mange fridage, og det har gjort det svært for Danish Crown at producere nok hakket oksekød.
Hakket oksekød er en af de fødevarer, hvor prisen er steget mest. Op mod 50 kroner for et pund - der endda i stigende grad er skrumpet til 400 gram. Så når der er tilbud på hakket oksekød, bliver der kø ved køledisken.