- Vi kan se tendenserne og tør løbe risikoen
Hvis man spørger stifteren af først Hanegal og nu Organic Plant Protein, Ulrich Kern-Hansen, om, hvad det er han og partneren Fie Graugaard kan, falder svaret prompte:
- Vores kompetencer er at kunne se, hvilke behov der er for nye typer fødevarer. Og så at turde rykke på det og løbe risikoen, siger Ulrich Kern-Hansen.
Han købte gården Hanegal i 1980 og mødte Fie Graugaard i 1990. Sammen etablerede de en produktion af økogrise og i 1993 et gårdslagteri, der begyndte at at lave blandt andet leverpostej og spegepølse.
I 1998 rykkede de så produktionen til Haderslev i en ny Hanegal-fabrik. Dér gjorde de i løbet af de næste 20 år den økologiske fødevareproduktion til så stor en succes, at de i 2017, 2018 og 2019 kunne sælge i alt 75 procent af virksomheden for store millionbeløb.
Penge, som parret nu har brugt på at skabe Organic Plant Protein, der i Hedensted har store planer om en kæmpestor produktion af økologisk, plantebaseret granulat til fødevareproduktion.