Bornholmer vinder Årets Kok 2012
Daniel Kruse fra Stammershalle Badehotel i Båsted blev søndag kåret til Årets Kok på fødevaremessen Foodexpo i Herning.
Kokken fra Stammershalle Badehotel på Bornholm sejrede foran Magnus Mondrup fra Aarhus-restauranten Castenskiold Mad & Natklub og Ninna Bundgaard Christensen fra Comwell Kolding.
Pighvar og due
Inden konkurrencens start fik de ti deltagere til Årets Kok udleveret en råvarekurv med blandt andet pighvar, østers, duer, oksehøjreb og marcipan. Herefter lød opgaven at kreere forret, hovedret og dessert – ligesom deltagerne blev målt på teknik og hygiejne.
Daniel Kruses vindermenu: Til forret syltet pighvar med østers, æble og mousseline. Hertil tørret rogn og puder samt røg. Til hovedret saltet okse og stegt due. Hertil rødbede og sennep, mens desserten bød på marcipan med citronfromage, marengs og krokant.
Verdens bedste i dommerpanelet
Et prominent dommerpanel med fire Michelin-stjerner og verdens bedste kok stod for bedømmelsen af de i alt 30 retter, som deltagerne tryllede frem på tallerknerne i løbet af finalen. I panelet sad Thomas Rode Andersen fra Kong Hans Kælder, Bo Jacobsen fra Restaurationen, Rasmus Kofoed fra Geranium, Per Hallundbæk fra Falsted Kro og Anita Klemensen fra Cottagerne.
Daniel Kruse stiller sig op i rækken af tidligere vindere, der bl.a. tæller verdens bedste kok Rasmus Kofoed, Thomas Herman, Thomas Pasfall og Mette Hvarre Gassner.
Nordens bedste kåres tirsdag
Tirsdag skal Mette Hvarre Gassner dyste om titlen som Nordens Bedste Kok på Foodexpo 2012 i MCH Messecenter Herning.
Årets Kok-konkurrencen fandt sted for 21. gang med Horesta og 3F som arrangør. Konkurrencen blev afholdt i forbindelse med Foodexpo 2012, som fortsætter i MCH Messecenter Herning frem til tirsdag 20. marts.