Minister undrer sig over slagtere og kødgrossister
Det er sjusk snarere end fusk, når knap 10 procent af alt hakket kød indeholder mindst to forskellige kødtyper.
Læs også: Butikker snyder med hakket kød
Samtidig viste kontrolresultater fra knapt 150 grossister og slagtere, som Fødevarestyrelsen har besøgt, blandt andet, at der i ni procent af prøverne er over en procent af en anden kødtype i pakkerne.
Det vil sige, at der er små mængder af fx svinekød i pakken med oksekød og omvendt.
- Vi kan se, at sammenblandingen sker begge veje, så det tyder mere på sjusk end på fusk. Det undrer mig, at flere slagtere og grossister ikke formår at styre deres produktion bedre, når man ser tilbage på den massive kritik, der har været de senere år, og det har jeg bestemt tænkt mig at tage op med branchen, siger fødevareminister Mette Gjerskov.
Bedre styr på vandindholdet i kyllinger
Kontrolkampagnen viser også forbedringer. Kyllingeproducenterne ser nemlig ud til at have fået styr på vandindholdet i kyllingekødet i pakkerne med ”kylling tilsat lage”.
- Det nye kontroller af vandindholdet i kyllinger tilsat lage viser, at en effektiv kontrolindsats fra myndighederne, og en branche, der gerne vil forbedre sig, hurtigt kan ændre tingene til det bedre. Det er bestemt positivt, siger fødevareminister Mette Gjerskov.
Tilbage i 2010 da Fødevarestyrelsen kørte en tilsvarende kampagne var vandindholdet for højt i ca. halvdelen af kyllingeprøverne. De nye kontrolresultater viser, at der nu kun i 3,5 procent af tilfældene er fejl i deklareringen.
Fødevarestyrelsen vil også fremover i kontrollen have fokus på mærkning og håndtering af kød.