23948sdkhjf

Stive regler står i vejen for økologi

Statens og Kommunernes Indkøbsservice A/S (SKI) stiller krav til leverandører, som åbenlyst undergraver muligheden for økologisk og lokal forsyning af offentlige køkkener.
Det mener Økologisk Landsforening, som påpeger, at SKI tvinger leverandører ud i overflødige manøvrer, som gør varerne op til 30 % dyrere.

Årsagen er, at SKI stiller krav om, at en leverandør skal byde på samtlige varenumre (ca. 280 stk.). Det afskærer leverandører og gør varerne unødigt dyrere for skatteborgerne.

- Erfaringen viser ofte, at totalleverandøren alligevel ikke er lagerførende på alle de økologiske varer de har budt ind på, og skal dermed alligevel hente dem hos underleverandører (som så selv kunne have budt direkte på aftalen, men det har de ikke mulighed for). Et overflødigt fordyrende led, der gør varen op til 30 procent dyrere, siger Dorthe Kloppenborg, foodservice-projektleder, Økologisk Landsforening.

Sendt brev til fødevareministeren
Hun peger på, at maden ikke bare bliver dyrere. Kvaliteten forringes også som følge af kravene.

- Kravene begrænser antallet af mulige deltagere i udbud, eftersom mange mindre leverandører ikke kan være med på 280 varenumre. Leverandører, som er specialister indenfor et område og fx udelukkende handler med frugt og grønt eller fisk, har ikke mulighed for at byde ind, hvilket forringer kvaliteten, siger Dorthe Kloppenborg.

Økologisk Landsforening har derfor sendt et brev til fødevareminister Mette Gjerskov, hvor de gør opmærksom på, at SKI's rammeaftale obstruerer ministerens og regeringens mål om 60 procent økologi i offentlige måltider.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095