23948sdkhjf

Nøglehul på hospitalsmaden

Danmarks første kantine med en nøglehulscertificering blev onsdag indviet af fødevareministeren på Herlev Hospital.
Hospitalet i Herlev er det første af sin slags i landet, som har en nøglehulscertificeret personalekantine.

Det synlige bevis kom onsdag, da fødevareminister Mette Gjerskov (S) overrakte certifikatet med følgende ord:

- Med nøglehulsmærket signalerer Herlev, at det virkelig betyder noget for dem, hvilken mad de serverer for de ansatte. Først og fremmest handler det om sund mad. Men nøglehullet skal også gerne betyde et løft i madens kvalitet og sammensætning gennem bedre uddannelse og dermed forhåbentlig endnu mere engagement i køkkenet.

I kantinen serveres dagligt mad til ca. 1.000 medarbejdere. Udover arbejdet med nøglehulsmærket har Herlev Hospital også stor fokus på økologi i køkkenet. Der er en målsætning om at nå op på 60 procent økologi indenfor få år og samtidig er hospitalet i fuld gang i opførelsen af eget bageri og slagter.

- Herlev går foran. Det er jeg glad for, for ordentlig mad på både arbejdspladsen og hospitalet er et vigtigt og nogle gange overset emne. Derfor tror jeg også, at nøglehullet kan gøre en forskel, og ambitionen er at få udbredt certificeringen til minimum 300 spisesteder årligt de næste 4 år, sagde Mette Gjerskov.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078