23948sdkhjf

Alle Meyers kantiner kan nu klima-beregne

Kantinevirksomheden Meyers har fået udviklet en ny klimaberegner, som ifølge Meyers gør det let at måle CO2-udledning.

Beregneren, der er udviklet i samarbejde med ingeniørvirksomheden Rambøll, er rullet ud i alle Meyers knap 90 virksomhedskantiner.

Klimaaftrykket fra fødevarer beregnes ud fra en såkaldt livscyklusvurderingsdatabase. Det er en kortlægning af aftrykket i alle led i det system, som fødevaren kommer fra – fra vedligeholdelsen af den traktor, der harver en sukkerroemark på Lolland, til energiforbruget ved forarbejdningen af sukkeret til emballage, transport og alt derimellem.

Om samarbejdet siger Henrik Pedersen, der er direktør i afdelingen bæredygtighedsrådgivning hos Rambøll:

-  Vi er yderst tilfredse med, at Meyers nu gør det let for danske virksomheder at få overblik over, hvor meget CO2 råvarer som kikærter, hvidfisk og kefir og kantinedriften belaster klimaet med.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.104