Herning-slagteri har fået en kødfri afdeling
Danish Crowns nye satsning på kødfri fødevarer har gjort koncernens slagteri i Herning til en vigtig brik i den plantebaserede fremtid.
Tre af de otte produkter i koncernens nye planteproduktserie bliver således fremstillet i Herning, skriver Herning Folkeblad.
Der er tale om Veggie Bites samt de indisk inspirerede færdigretter Tandoori og Biryani. De fem øvrige produkter - Veggie fars, BBQ burger, Nuggets, Schnitzel og Veggie Deller - bliver fremstillet i Malmø.
Alle otte nye produkter pakkes og sendes ud fra Herning, skriver avisen, som også fortæller, at seks personer p.t. arbejder med de nye produkter på det danske slagteri med i alt cirka 800 ansatte.
Danish Crown begyndte at lancere de nye fødevarer under brandet Den Grønne Slagter umiddelbart efter nytår.
Koncernen vurderer, at der "på kort og mellemlangt sigt" vil være et marked for op til 500.000 kødfrie måltider om ugen i Danmark. På den baggrund er målet at nå en omsætning i det plantebaserede segment på et større tocifret millionbeløb allerede i 2022.