23948sdkhjf

Grøn kokkekonkurrence får verdenspremiere på Foodexpo

Ikke kun maden på tallerkenen bliver sat under lup, når nogle af Danmarks og Nordens dygtigste kokke mødes i konkurrencekøkkenet på Foodexpo, der foregår i Herning 27.-29. marts

Også færdigheder som råvarehåndtering, madspild og teknik skal mestres, når Nordens største fødevaremesse blænder op for de prestigefyldte konkurrencer Nordic Chef and Waiter, Årets Kok og Årets Tjener samt den helt nye Nordic Green Chef, der har verdenspremiere på messen.

Ved Nordic Green Chef dyster en kok og en kokkeelev fra hvert af de nordiske lande mod hinanden. Konkurrencen er helt uden internationale sidestykker, og derfor har den særdeles stor bevågenhed i udlandet, konstaterer arrangørerne.

Forventningsglæden er således tilsvarende stor hos Kokkeforeningen Danmark, der sammen med Nordic Chef Association står bag:

 - Enhver kok kan finde ud af at stege en bøf, men hvordan håndterer man garnituren? Med Nordic Green Chef sætter vi fokus på bæredygtighed og grøntsagsbaseret kost - ikke fordi det er trendy, men fordi vi ønsker at bidrage til udviklingen af vores fag. Konkurrencen udfordrer kokkene, og det bliver yderst spændende at se, hvad de kommer frem til, for deres resultater er netop med til at udvikle håndværket og flytte hele branchen, siger Anders Heegaard, præsident i Kokkeforeningen Danmark.

 I det nordiske mesterskab med navnet Nordic Chef and Waiter.mødes fem af Nordens mest kreative kokke - skarpt bevæbnet med kokkekniv og skærebræt - i køkkenet i dysten om titlen som Nordens Bedste Kok. Samtidig konkurrerer fem nordiske tjenertalenter om titlen som Nordens Bedste Tjener. Fem unge kokketalenter under 25 år konkurrerer desuden om at blive udnævnt til Nordens Bedste Juniorkok. 

De danske mesterskaber løber også af stablen under messen i form af Årets Kok og Årets Tjener, der arrangeres af Horesta i samarbejde med 3F.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094