23948sdkhjf

Freshland har fyret alle og rykker til Portugal

Efter kritiske artikler i Børsen, der blandt andet har skrevet om en omfattende medarbejderflugt, har grøntkassefirmaet Freshland med adresse i København truffet en drastisk beslutning:

De tilbageværende medarbejdere i Danmark er sagt op, og Freshland vil fremover drive sin danske forretning fra Portugal. Det oplyser virksomheden på sin hjemmeside.

Om baggrunden skriver stifterne stifterne Mathilde Jakobsen og Filipe Leal blandt andet, at Freshland for nylig har været gennem to uventede udfordringer. Først én, der kom i kølvandet på pandemien - corona fik salget til at eksplodere, virksomheden voksede meget hurtigt, og medarbejdertallet gik fra en håndfuld til næsten 50 ansatte i løbet af få måneder.

- Desværre håndterede vi ikke den vækst godt. Når vi ser tilbage, gjorde vi det dårligt med at håndtere vores ansatte og udvikle stærke processer i virksomheden, hedder det på hjemmesiden.

- Den anden udfordring var finansiering. Sidste var vi i gang med at slutte vores første finansieringsrunde før årets slutning. Mens vi var i forhandlinger med adskillige investorer. oplevede vi en stribe skadelige og dårligt nuancerede beskyldninger fra Børsen. Vi blev nødt til at sætte vores finansieringsproces på pause, skriver stifterne.

- For at komme gennem denne svære periode var vi nødt til at omstrukturere. Freshland er en gruppe af virksomheder, der er baseret i Portugal (hvor vi begyndte), Danmark (vores største forbrugermarked) og Tyskland (vores nyeste marked). I dag har vi været nødt til at lukke vores danske datterselskab og desværre opsige vores ansatte i Danmark. Dette har vi gjort for at sikre Freshlands fremtid, konstaterer Mathilde Jakobsen og Filipe Leal.

De tilføjer, at fremover vil aktiviteterne i Danmark primært blive håndteret fra Portugal og fra et nordisk salgskontor i Danmark.

- Med finansieringsforsinkelsen var vi desværre ikke i stand til at tilbagebetale vores covid-lån, og derfor måtte den danske afdeling lukke, konkluderer stifterne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109