23948sdkhjf

Ostevirksomhed dømt for at opbevare 272 farlige oste

Selv om en ostevirksomhed i Lejre Kommune på Sjælland af Fødevarestyrelsen havde fået et påbud om at destruere 272 oste, skete det ikke. Og derfor er virksomheden nu blevet dømt til at betale en bøde på 25.000 kroner, skriver sn.dk

Ostene var ved et kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen blevet vurderet uegnet til menneskeføde, blandt andet fordi der blev fundet tydelige belægninger af hvid og grøn skimmel, støvskyer lavet af ostemider og delvist opløst pakkefilm på dem, skriver mediet.

Sagen går helt tilbage til april 2018, hvor kontrollanterne udstedte påbuddet med en frist til 10. maj samme år. Da de kom tilbage sidst på måneden, var ostene stadig på lageret, og Fødevarestyrelsen fik dem derfor destrueret på virksomhedens regning.

I retssagen, der nu har sat punktum for sagen, stod det klart, at virksomheden er dybt uenig i styrelsens afgørelse. Den medarbejder, som står for håndteringen af ostene, forklarede således ifølge sn.dk, at mug og skimmel er naturligt på oste, og at ingen kunder er blevet syge af virksomhedens oste.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109