23948sdkhjf

Danish Crown: Derfor er Holsted det rette valg

Direktør for DC Beef, Lorenz Hansen, forklarer, hvorfor Holsted var det helt rigtige sted til koncernens kommende storslagteri.
Det var ikke en overraskelse, da Danish Crown i maj bekræftede, at det kommende storslagteri fra 2014 skal stå klar i Holsted, som er en del af Vejen Kommune i Region Syddanmark.

Allerede i sommeren 2011 svirrede rygterne, mens forskellige borgmestre gjorde kur til slagterikoncernen for derved at tiltrække slagteriet og dets 300 arbejdspladser. At valget i sidste ende faldt på Holsted var dog ikke bare resultatet af effektivt kommunalt lobbyarbejde, men også en større researchproces fra Danish Crowns side.

Det fortæller direktør i DC Beef, Lorenz Hansen, i et interview med ugeavisen.dk.

Konstruktiv samarbejdsvilje
- Alt er gennemanalyseret. Vi har arbejdet med computermodeller, plottet infrastruktur, transportforhold, dyrevelfærd, spildevandspriser, energiforhold, andelshaveres geografiske bopæl, arbejdskraft-tilgængelighed og meget, meget andet ind.

Han tilføjer, at Vejen Kommune naturligvis har været glade ved udsigten til at få slagteriet hele vejen.

- Vi har kun mødt konstruktiv samarbejdsvilje i Vejen Kommune. Adressen her ved Holsted er central og alligevel tilpas ude på landet. Byggeriet har været i otte ugers høring. Der har ikke været én eneste indsigelse.

Alternativet var værre
Alt omkring byggeriet har dog ikke været lyserødt. Kritikerne har påpeget det uheldige i, at Danish Crown i processen lukker kreaturslagterierne i Tønder og Holstebro, at udbeningsafdelingerne i Skjern og Fårvang flytter til det nye slagteri og at det nuværende hovedkontor i Herning flytter også med til de nye lokaler.

Alt sammen med transportomkostninger og store overvejelser for de ansatte.

- Det lyder jo barskt at lukke fem anlæg (det administrative hovedkontor i Herning inklusive) og i stedet bygge ét nyt og meget større anlæg. MEN: Var det bedre at flytte produktionen til udlandet? Vi stod med to ældre anlæg i Tønder og Holstebro. Tønder var for lille. Holstebro ligger lige midt i byen med alle de problemer, det giver. Opskæringerne i Fårvang og Skjern betyder transport, transport, transport. NU får vi alt på én adresse. Levende slagtedyr ind i den ene ende. Slagtede, parterede dyr og forarbejdede produkter ud i den anden. Alt indrettet, så hygiejne og kvalitetssikring er optimal. Det gi’s ikke bedre, siger Lorenz Hansen.

Han understreger, at Danish Crown af samme grund har garanteret ansættelsesstop for folk udefra, så alle pladser i Holsted kan besættes af medarbejdere, der i forvejen arbejder i koncernen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127