23948sdkhjf

Global efterspørgsel giver kæmpesalg hos Chr. Hansen

En voksende global efterspørgsel på forskellige ingredienser til blandt andet fødevareproduktion har bidraget til større salg hos Chr. Hansen.

Det fremgår af den danske ingrediensvirksomheds regnskab for andet kvartal. Kvartalet dækker over perioden december 2021 til februar 2022.

Samlet har Chr. Hansen i andet kvartal solgt for 2,3 milliarder kroner. Det er 17 procent højere end i samme periode året før.

Det større salg har været med til at give et overskud på 435 millioner kroner.

Chr. Hansen er blandt verdens største producenter af bakterier, kulturer og enzymer til mejeriprodukter og føde- og drikkevarer.

Koncernens nuværende forretning er delt i to, hvor den ene producerer og sælger ingredienser til blandt andet brug i mejeriprodukter som yoghurt og ost, mens den anden del er fokuseret på kosttilskud.

Det er de to forretningsben, som hedder henholdsvis "Food Cultures & Enzymes" og "Health & Nutrition".

Begge forretningsben har oplevet et stigende salg i andet kvartal. Det skyldes en bred efterspørgsel globalt, viser Chr. Hansens regnskab.

På tværs af alle markeder har selskabet oplevet salgsvækst i kvartalet. Alene i den region, der dækker over Europa, Mellemøsten og Afrika, er salget vokset med 11 procent. Regionen er den største og udgør 36 procent af det samlede salg.

På grund af sin forretning og den tætte tilknytning til råvarer mærker også Chr. Hansen til stigende inflation. Derfor har selskabet allerede været nødt til at justere sine priser i andet kvartal.

For resten af det igangværende regnskabsår vil der komme yderligere justeringer, varsler selskabet i forbindelse med regnskabet.

Chr. Hansen varsler også, at Ruslands invasion af nabolandet i Ukraine vil komme til at påvirke både inflationsudviklingen samt selskabets salg og indtjening.

Det sidste hænger sammen med, at Chr. Hansener stoppet med at levere alt andet end absolut nødvendige ingredienser til Rusland.

Samtidig vil alt overskud fra de fortsatte forretninger i Rusland blive doneret til humanitær hjælp i Ukraine.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125