23948sdkhjf

Staten på vej med nyt fødevaremærke

Vi kan se på de madvarer, der ryger i indkøbskurven, om de er sunde, økologiske og kontrolleret for dyrevelfærd. Men er de gode for klimaet? Det er ikke til at sige i dag.

Derfor melder fødevareminister Rasmus Prehn nu ud, at Danmark skal have et statskontrolleret klimamærke, skriver Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Klimamærket skal hjælpe forbrugerne med at træffe grønne valg, når de handler. Samtidig skal det skubbe fødevareproduktionen i en mere klimavenlig retning. Klimamærket vil også bidrage til, at Danmark bedst muligt realiserer FN’s verdensmål – særligt mål 12 om at sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer, konstaterer ministeriet.

Et statskontrolleret klimamærke skal sikre, at der er ét fælles klimamærke, som forbrugerne kan have tillid til, og som detailhandlen og fødevarebranchen bredt set vil anvende.

- Det skal være ét samlet mærke, som forbrugerne kan have tillid til, så vi undgår en skov af mærker, der bare forvirrer. Nu samler vi de vigtigste spillere og sætter arbejdet i gang. Inden jul skal de komme med deres skarpeste bud på, hvordan et dansk klimamærke kan se ud, så vi kan blive det første land i verden, der får et statskontrolleret klimamærke, siger Rasmus Prehn.

Til at udvikle et statskontrolleret klimamærke nedsætter fødevareministeren en arbejdsgruppe. Den skal stå i spidsen for et større arbejde det kommende år - et arbejde til ni millioner kroner, hvor alle relevante aktører får mulighed for at komme med deres input til det nye, danske klimamærke. På den baggrund skal arbejdsgruppen udarbejde en konkret model, som skal præsenteres inden jul, oplyser ministeriet.

Arbejdsgruppen består af Fødevarestyrelsen (formand), Salling Group, Coop, De Samvirkende Købmænd, Forbrugerrådet Tænk, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer, DI og Økologisk Landsforening.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08