Mere skepsis over for kunstige sødemidler
Danskerne er gennem de seneste par år blevet lidt mere skeptiske over for kunstige sødemidler, men har generelt et mere afslappet forhold end tidligere til indholdet af både sødemidler og sukker i vores madvarer. Det viser en ny stor nordisk undersøgelse.
Bekymringen går på, at de kunstige sødemidler er skadelige, men fravalg af kunstige sødemidler sker især også, fordi man foretrækker produkter med sukker. Vi er dog mindre bekymrede end vores nordiske broderfolk, hvor svenskerne er mest bekymrede (37 %), mens gennemsnittet for de nordiske lande er knap 32 %.
På sukker-området er udviklingen gået lidt den anden vej fra 2010 til 2012. Således synes 31 %, at sukker ikke er så slemt, som det tit udstilles som (mod 28 % i 2010). Mens halvdelen i 2010 mente, at børn ikke skal have sukker, er dette tal nu faldet til 43 %. Færre giver i det hele taget udtryk for bekymring for indholdet af sukker i fødevarer – 47 % mod 52 % i 2010. Ca. 14 % mener som i 2010, at man helt skal undgå sukker, hvilket også er lidt under det nordiske gennemsnit.