23948sdkhjf

Espersen fortsætter sin panering af russiske McDonald's-fisk

Den bornholmske fiskegigant A. Espersen fortsætter med at købe tonsvis af russiske fisk og sende dem videre i paneret form til europæiske McDonald's-restauranter, der bruger dem i deres Filet-O-Fish-burgere.

Det skriver Berlingske.  

Espersen-direktør Lars Nielsen oplyser til mediet, at godt halvdelen af de fisk, Espersen bruger i sin produktion af halvfabrikata til restauranter, er fanget af russiske fiskeskibe. Skibene er ifølge Berlingske blandt andet ejet af den russiske fiskemilliardær Vitalij Orlov, som har tætte forbindelser til præsident Vladimir Putin.

- Det er EU, der driver politik, og vi driver forretning, siger Lars Nielsen til Berlingske og lader forstå, at fiskeproducenten ikke har aktuelle planer om at indstille indkøbet af russiske fisk:

- Hvis vi stoppede med at købe og sælge russisk fisk, ville det selvfølgelig gøre ondt kommercielt, og vi ville være nødt til at lukke nogle fabrikker. Men vi ville også være med til at eskalere den fødevarekrise, der er på vej i verden.

 A. Espersen oplyste i marts, at koncernen havde besluttet at stoppe alle sine aktiviteter i Rusland, herunder det russiske datterselskabs produktion ved Novgorod.

I en pressemeddelelse fortalte koncerndirektør Klaus B. Nielsen, at beslutningen hang sammen med, at McDonald's har lukket sine knap 850 burgerrestauranter i Rusland som følge af Ukraine-krigen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141