23948sdkhjf

Danish Crown har planlagt sit valgflæsk i månedsvis

Da statsminister Mette Frederiksen trykkede på knappen og udskrev valg, blev der også trykket på knappen til produktion af ekstra "valgflæsk" hos Danish Crown. 

I en pressemeddelelse peger slagterikoncernen på. at det for mange danskere er blevet en tradition at spise stegt flæsk med persillesovs til vælgermøder og på valgaftenen. Og at det i mange kantiner og på en del restauranter er blevet en tradition at servere stegt "valgflæsk", når der er kommunal- eller folketingsvalg i Danmark. 

Det vækker glæde hos Danish Crown, men det stiller også krav til planlægningen af produktionen, for brystflæsket, som er den del af grisen, der bruges til stegt flæsk, er også en eftertragtet vare til produktion af blandt andet bacon på mange eksportmarkeder. 

Derfor har Danish Crown været i gang med forberedelserne siden sommerferien.

- Vi skylder nok de radikale en lille tak for at give os så langt et varsel. For første gang i min tid i Danish Crown var vi allerede inden valget helt klar til at hjælpe vores kunder i foodservice med salgsmateriale. I samme øjeblik valget var udskrevet, gik vi i gang med at planlægge nedfrysningen af ekstra flæsk til vores kunder, så det er lige før, jeg vil kalde valgdagen en lille juleaften for os, når det kommer til både planlægning og koordinering med kunderne, siger Søren Overgaard, der er Danish Crowns ansvarlige for salget til foodservice i Danmark.

I forbindelse med det seneste kommunalvalg i november 2021 blev der solgt to en halv gange så meget flæsk som normalt i Danmark de sidste 14 dage op til valget. Alligevel var der på valgdagen udsolgt mange steder, og den slags husker indkøberne.

- Det er en sjov udfordring at få det hele til at gå op i de sidste par uger inden valgdagen. De fleste almindelige forbrugere venter helt naturligt med at købe deres flæsk indtil valgdagen eller tidligst et par dage før, så der sørger vi for, at detailhandlen er godt forsynet. Vores kunder i foodservice er lidt tidligere ude. Mange vælger at bestille deres flæsk på frost, så de er sikre på at få det, de skal bruge, fortæller Peter Bendixen, der er ansvarlig for salget til de danske detailbutikker hos Danish Crown.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078