Food Festival skudt i gang
Flere end 100 danske fødevareproducenter, avlere og landmænd vil de næste tre dage uddele nordiske smagsprøver på Tangkrogen i Aarhus. Arrangørerne venter op mod 20.000 besøgende.
Eksempelvis bliver udviklingschefen fra David Changs Momofuku Restaurant Group i New York og Nomas udviklingschef Lars Williams sat sammen. Noma-chefen skal også stå i spidsen for et seminar med forskere fra Aarhus Universitet, som er med til at lave nye ingredienser til fødevareindustrien.
Publikum kommer dog ikke så tæt på stjernekokkenene. De har i stedet mulighed for at deltage i en kokkeskole med Bocuse d’Or-kandidat Jeppe Foldager og komme i køkkenet med Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel. Derudover er der en række workshops på programmet, som beskæftiger sig med langt mere lavpraktiske spørgsmål.
- Engang var god mad i Danmark noget, der skulle være så fransk som muligt. På Food Festival kan du smage, at sådan er det ikke længere. Hvis du er interesseret i mad og smag, kan vi tilbyde en fantastisk rejse ind i nordisk mad for en halvtredser, siger festivalchef Anna Lund til JyllandsPosten.
Prisen for en dagsbillet til festivalen er 50 kr. og 6.000 har allerede sikret sig en billet i forslag. Anna Lund venter et sted mellem 10.000-20.000 gæster, alt afhængig af vejret.