23948sdkhjf

Russerne vil have dansk kvalitetskød

De danske kødproducenter oplever en stigende efterspørgsel fra Rusland. Og det er ikke længere kun lavprisprodukterne, russerne vil have.
Efterspørgslen på kød fra russerne er de seneste fem år steget med en gennemsnitlig årlig vækstrate på 8,4 pct. Mere end halvdelen af befolkningen spiser nu kød hver dag og en fjerdedel spiser kød en til to gange om ugen, viser undersøgelser fra den internationale Intesco Research Group. Og efterspørgslen på danske kødprodukter har da også ændret sig. Det skriver EPN.

- For fem år siden var det især lavprisprodukter, som Rusland efterspurgte. I dag er det i højere og højere grad de samme produkter, som vi også selv efterspørger herhjemme, siger Anne Villemoes, kommunikationsdirektør i Danish Crown til EPN.

Hun uddyber, at det er produkter som skinker, midterstykker, bove og nakker, som Danish Crown i stigende grad eksporterer til de russiske middagsborde.

Siden 2009 er Danmarks samlede eksport af kød til Rusland steget med 37 pct. og i 2011 var eksporten af svine-, okse- og fjerkrækød på 1,8 mia. kr. Heraf står Danish Crown for de 20 pct.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097