23948sdkhjf

Flere ton messe-mad til socialt udsatte

Når dørene lukkes til Copenhagen Food Fair står fødevareBanken klar med kølebiler, som vil viderebringe messens overskydende fødevarer til socialt udsatte.
fødevareBanken er med, når fødevarebranchen samles til årets fødevaremesse, Copenhagen Food Fair, den 24.-27. februar 2013 i Bella Centret i København. Her kan besøgende møde foreningens mange frivillige og høre om arbejdet med at videredistribuere friske overskudsfødevarer fra virksomheder til væresteder for socialt udsatte.

Men det stopper ikke her. Når messens døre lukkes og standene tages ned, står fødevareBanken klar med kølebiler, som vil viderebringe messens overskydende fødevarer til socialt udsatte. I 2011 hjalp fødevareBanken også til efter fødevaremessen, hvor ca. 2 ton mad blev videredistribueret. Siden da har fødevareBanken fået større kapacitet og håber derfor at kunne aftage endnu mere af messens overskydende fødevarer i år.

- Når de danske fødevareproducenter er nødsaget til at smide over 303.000 ton mad væk om året, er det et problem, som vi kun kan løse i fællesskab. Vi glæder os naturligvis til at møde messens besøgende og mulige samarbejdspartnere, men vi deltager også for at sætte handling bag ord og aktiv gøre noget ved bekæmpelsen af madspild. Det gør vi iøvrigt også seks dage om ugen året rundt, siger Anders Balsby, som er seniorfødevarekonsulent i fødevareBanken.

  1. Fakta om fødevareBanken:
  2. Grundlagt i 2008
  3. I 2012 delte fødevareBanken mad ud til i alt 105 hjælpeorganisationer for socialt udsatte hovedstadsregionen. Heriblandt krisecentre, botilbud til hjemløse og socialt udsatte, herberger, væresteder, varmestuer for hjemløse, psykisk syge, misbrugere, lektiercaféer og madklubber
  4. fødevareBanken har 16 faste fødevaredonorer, som donerer overskudsfødevarer på ugentlig basis.
  5. 2012-resultat: 322 ton friske overskudsfødevarer blev videredistribueret, hvilket svarer til en værdi på 12,7 mio. kr.
  6. I de kommende fire år arbejder fødevareBanken på at blive landsdækkende med åbning af en filial i Østjylland i slutningen af 2013.
  7. fødevareBanken er i dag delvist statsligt finansieret. Fremadrettet arbejder vi for at øge den private finansiering med støtte fra virksomheder og private fonde.
  8. fødevareBanken er underlagt Fødevarekontrollens regler og har en elitesmiley. Derfor kan fødevareBanken kun modtage produkter i ubrudt emballage og inden for sidste salgsdato.
  9. Siden sin opstart har fødevareBanken i alt distribueret 750 ton fødevarer, hvilket svarer til over 1.785.000 måltider.









Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078