Mærkning af fødevarer
I alt DKK 8.900 ekskl. moms
Lovgivningen omkring mærkning af færdigpakkede fødevarer er i konstant bevægelse. Efter et 2-dages kursus i Mærkning af fødevarer bliver du og din virksomhed i stand til at udarbejde mærkning, som overholder gældende dansk og europæisk lovgivning, og du bliver opdateret med sidste nyt fra myndighederne og EU.
Deltagerprofil
Kurset henvender sig til personer med ansvar for mærkning og markedsføring af egne producerede eller forhandlede fødevarer.
Indhold
Kurset afholdes over to dage og tager udgangspunkt i fødevareinformationsforordning 1169/2011, den danske mærkningsbekendtgørelse, mærkningsvejledningen, vejledning om næringsdeklaration og tilsætningsstofforordningen. Deltagerne kommer på kurset hele vejen rundt om de generelle mærkningsregler, eksempelvis
- Varebetegnelse
- Ingrediensliste
- QUID
- Allergener
- Tilsætningsstoffer - deklaration og lovlighed
- Nettoindhold
- Angivelse af holdbarhed
- Opbevaring- og anvendelsesforskrifter
- Kontaktoplysninger
- Oprindelsesmærkning
- Brugsanvisning
- Næringsdeklaration – analyse eller beregnet
- Emballagestørrelse og synsfelter
- Undtagelser fra mærkningsregler
Deltagerne klædes på til at mærke fødevarer, så de overholder gældende regler og til at vurdere lovligheden af fødevarer, som allerede er på markedet. Vi vil i løbet af kurset også komme overordnet ind på den omkringliggende lovgivning, som også påvirker, hvordan fødevarer kan/skal mærkes, eksempelvis handelsnormer, anprisninger, Nøglehulsmærke, Fuldkornslogo og økologi-mærkning.
Der er på kurset afsat tid til to mindre øvelser omkring hhv. vurdering af tilsætningsstoffer og udarbejdelse af næringsdeklaration. Der er også afsat tid til, at deltagerne udarbejder 1-2 deklarationer på egne produkter.
Efter kurset kan deltagerne bl.a.:
- Udarbejde dansk mærkning til detailhandlen
- Vurdere lovligheden af dansk mærkning på importerede produkter
- Udforme næringsdeklaration
- Vurdere lovligheden af tilsætningsstoffer.
Mærkningskurset kan med fordel følges op med 'Workshop omkring mærkning af fødevarer', hvor der vil være fokus på deltagernes individuelle problemstillinger i forbindelse med mærkning.
For yderligere information kontakt
Sektionsleder Inger Olesen
Telefon: +45 72201884