Krystallisering af fedtstoffer – grundlæggende
I alt DKK 5.400 ekskl. moms
Lær at kontrollere krystallisering af fedtstoffer og identificere polymorfe-krystaller. Et lettilgængeligt kursus i krystallisering af fedtstoffer. Krystallisering af fedtstoffer har stor betydning for mange produkters procesegenskaber, kvalitet og forbrugeropfattelse. Korrekt dannelse af polymorfe-krystaller sikrer produktkvaliteten. Kurset gennemgår teorien bag krystallisering af fedtstoffer, metoder til karakterisering af fedtkrystaller og afgørende parametre for, at man kan få god produktkvalitet.
Udbytte
- Alment kendskab til grundbegreberne inden for krystallisering af fedtstoffer
- Grundlæggende forståelse for krystaldannelse og krystalvækst
- Forståelse for faktorer, som påvirker krystallisering af fedtstoffer
- Viden om fortolkning af resultater fra DSC-, X-ray- og FTIR-målinger
- Viden om anvendelsesmuligheder af krystallisering af fedtstoffer
Deltagerprofil
Personer, der udfører produktudvikling, hvor fedtkrystaller kan optræde (f.eks. chokolade) og har ansvar for godkendelse af produktkvalitet, hvor fedtkrystaller er et kvalitetsparameter.
Underviser
Underviser Bianca C. Pérez de Lucani, specialist og ph.d. i Center for Fødevareteknologi, har praktisk erfaring med krystallisering af fedtstoffer og karakterisering af fedtkrystaller i forskellige produkter.
Indhold
- Letforståelig gennemgang af terminologi og grundbegreber
- Krystaldannelse
- Krystalvækst
- Polymorfe-krystaller
- Faktorer, der påvirker krystalliseringsprocessen
- Mange praktiske eksempler
- Gennemgang af forskelligt måleudstyr til måling af polymorfe-krystaller
THE COURSE WILL BE HELD IN ENGLISH. IT WILL BE POSSBILE TO ASK QUESTIONS IN DANISH.