Online kursus i grundprincipperne i sensorik og forbrugertest
I alt DKK 2.600 ekskl. moms
Vil du have indblik i sensorik, sensoriske metoder og anvendelsesmuligheder, så er dette online kursus noget for dig. Du vil samtidig gå fra kurset med gode råd omkring god praksis for sensorik og forbrugertest.
Indhold
- Introduktion til sensorik og hvad kan det bruges til
- Tips og god praksis omkring sensorik
- Introduktion til sensoriske metoder og anvendelsesmuligheder
- Afprøvning af udvalgte metoder i praksis
Sensorik og forbrugertest kan være stærke redskab til at tage beslutninger om, hvilke prøver der skal udvikles videre på, hvilke der skal lanceres samt ved kvalitetssikring.
I dette online kursus vil grundprincipperne i sensorik blive forklaret, herunder sanserne, grundsmagene og god sensorisk praksis. Du vil blive præsenteret for en række forskellige metoder, der kan være relevante i forhold til kvalitetssikring og produktudvikling bl.a. metoder som triangeltest, Napping® og præferencetest.
Kurset vil veksle mellem teori og praktiske øvelser, hvor deltagerne for mulighed for at afprøve de udvalgte sensoriske metoder fra teorien i praksis. Alt materiale vil blive sendt på forhånd og kurset kræver ingen forberedelse.
Udbytte
Du får kendskab til forskellige sensoriske metoder og deres anvendelsesmuligheder samt god sensorisk praksis. Efter kurset vil du være i stand til at udføre forskellige mindre sensoriske analyser.
Varighed
3 timers online kursus
Deltagerprofil
Kurset er for medarbejdere i fødevarevirksomheder med lidt eller ingen kendskab til sensorik, som arbejder indenfor produktion, produktudvikling og kvalitetskontrol.
Undervisere
Marlene Schou Grønbeck og Maja Krogsøe Skou arbejder med sensorik og forbrugertest på Teknologisk Institut.