Introduktion til HACCP
I alt DKK 5.200 ekskl. moms
Virksomheder i fødevarekæden møder krav fra både kunder og myndigheder om at styre fødevaresikkerheden efter HACCP-principperne.
Dette grundlæggende HACCP-kursus giver deltagerne et hurtigt og praktisk indblik i HACCP.
Udbytte
Efter en kort introduktion til HACCP arbejder vi med HACCP-principperne i et konkret eksempel, så deltagerne får et praktisk indblik i:
• Hvad HACCP er og hvad det omfatter.
• Hvordan man gennemfører en HACCP-undersøgelse.
• Hvad HACCP resulterer i.
• Hvordan HACCP kan være med til at give sikre produkter.
• Hvorfor egenkontrol og kundekrav bygger på HACCP-principperne.
Deltagerprofil
Ledelse og medarbejdere i virksomheder, der skal til eller er i gang med at arbejde efter HACCP-principperne.
Nye medarbejdere, som ansættes i virksomheder, der allerede arbejder efter HACCP-principperne.
Personer, som blot ønsker at vide, hvad HACCP er.
Underviser
Lone Sass Mortensen er M.Sc. Food Science og lead assessor. Hun har arbejdet med HACCP og ledelsessystemer for fødevaresikkerhed siden 1993, bl.a. ISO 22000, BRC, IFS og FSSC 22000. Fungerer som rådgiver, sparringspartner og underviser for virksomheder i fødevarekæden.
Indhold
• Hvad er HACCP?
• Baggrund, formål og indhold
• HACCP-principper, -begreber og -metodik
• Hvordan HACCP?
• Flowdiagrammer
• Risikofaktorer - identifikation, vurdering og styring
• Basisprogrammer (GMP, PRP)
• Operationelle basisprogrammer (OPRP)
• HACCP-plan - kritiske styringspunkter (CCP)
Form
Der veksles mellem korte teoretiske indlæg og praktiske øvelser, hvor deltagerne gennemfører en konkret HACCP-undersøgelse.
For yderligere information kontakt
M.Sc. Food Science, Lone Sass Mortensen
Telefon: +45 72201483