Udvikling af HACCP-systemer
I alt DKK 11.900 ekskl. moms
Dybtgående teoretisk og praktisk træning i HACCP og ledelsessystemer for fødevaresikkerhed. Kurset er baseret på retningslinierne for HACCP i Codex Alimentarius samt kravene i de internationale standarder bl.a. ISO 22000, BRC, IFS og FSSC 22000. Kursets indhold opdateres løbende i takt med den internationale udvikling.
Udbytte
• Dybtgående kendskab til anvendelsen af HACCP-principperne
• Værktøjer til at gennemføre og dokumentere risikofaktoranalysen
• Viden om de faldgruber, som forkert anvendelse af HACCP-principperne kan betyde.
• Værktøjer til at opbygge og videreudvikle HACCP-baserede ledelsessystemer for fødevaresikkerhed.
• Baggrund for at deltage aktivt i den fortsatte udvikling og optimering af virksomhedens HACCP-system.
Deltagerprofil
HACCP-teamledere og øvrige medlemmer af HACCP-teamet
Underviser
Lone Sass Mortensen er M.Sc. Food Science og lead assessor. Hun har arbejdet med HACCP og ledelsessystemer for fødevaresikkerhed siden 1993, bl.a. ISO 22000, BRC, IFS og FSSC 22000. Fungerer som rådgiver, sparringspartner og underviser for virksomheder i fødevarekæden.
Indhold
• Introduktion til HACCP
• Fødevaresikkerhedsstandarder: BRC, IFS, ISO 22000, FSSC 22000
• Ledelsens ansvar - organisation, ansvar, beføjelser
• Indledende trin til risikofaktoranalysen
• Risikofaktoranalyse - risikofaktoridentifikation og -vurdering
• Styrende foranstaltninger
• Basisprogrammer (PRP) - herunder ISO/TS 22002-1 og PAS 220
• Operationelle basisprogrammer (OPRP)
• HACCP-plan - kritiske styringspunkter (CCP)
• Opbygning og strukturering af ledelsessystemer for fødevaresikkerhed
På kurset og mellem de 3 kursusdage arbejder deltagerne med opgaver i virksomhedens eget system.
Form
Kurset er et 3 dages kursus med nogle uger mellem hver af kursusdagene. På kurset og mellem kursusdagene arbejder deltagerne med opgaver i deres egne systemer. Der lægges vægt på dialog omkring virksomhedernes konkrete probelmstillinger, så deltagerne klædes på til at kunne deltage aktivt som HACCP-teammedlem i den fortsatte udvikling og optimering af virksomhedens ledelsessystem for fødevaresikkerhed.
For yderligere information kontakt
M.Sc. Food Science, Lone Sass Mortensen
Telefon: +45 72201483