Novozymes satser på madenzymer
Novozymes bruger mange laboratorietimer på at udvikle enzymer, der kan fjerne sundhedsrisikoen i vores mad. Men vejen til forbrugeren er lang.
Og netop de såkaldte madenzymer er noget Novozymes prioriterer mange forskningstimer på. Det skriver JyllandsPosten i dag.
- Jeg tror, at det bliver et stort område for os. Men det kommer til at tage lang tid. Vi skal være sikre på, at vi kan stå inde for effekten. Og forbrugerne skal ville have produkterne, siger forskningsdirektør i Novozymes Per Falhof til avisen.
Han understreger, at Novozymes gerne kaster sig over alle tænkelige projekter, der enten kan fjerne sundhedsrisiko eller berige fødevarer, men det er samtidig et "must" at fødevareproducenterne vil gå i samme retning.
- Vi er en virksomhed, der sælger til andre virksomheder. Så hvis fødevareproducenterne ikke vil købe varen, kan vi ikke bruge en masse penge på at udvikle det, lyder det fra forskningschefen.